Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elutasították Rúzsa Magdi állampolgársági kérelmét

2009.05.17

Elutasították Rúzsa Magdi állampolgársági kérelmét

Ki érti ezt? Két éve még Magyarországot képviselhette az Eurovíziós Dalfesztiválon Rúzsa Magdi (23), most pedig nem megfelelő papírok miatt nem kaphatja meg az állampolgárságot. Így az énekesnőnek még hosszú hónapokat kell várnia, míg régi álma valóra válik, és végre magyar állampolgár lehet.

A helyzetet nehezíti, hogy a bevándorlási hivatal által kért dokumentumok miatt újra haza kell utaznia Kishegyesre.

– Január végén adtam be az állampolgársági kérelmet az illetékes önkormányzathoz,
ők továbbküldték a Belügyminisztériumba, de múlt héten kaptam egy levelet, hogy hiányoznak papírok. Nem fogadták el például a nagyapám keresztlevelét, más iratokkal is igazolnom kell hivatalosan, hogy magyar volt. A másik dolog, amit be kell adnom, az érettségi bizonyítványom közjegyzővel hitelesített másolata, hogy bizonyítani tudjam, magyarul tanultam – árulta el Magdi, aki 2006-ban nyerte meg a magyarországi Megasztárt.

A bürokrácia útveszt
ői miatt pedig közel két éve intézkedik az ügyben. Hiába él és dolgozik itt három éve, neki is végig kell járnia a hivatalos utat, mielőtt megkapja a magyar útlevelét. Ez azonban megbonyolítja az életét, mivel a munkája miatt nem tud akkor hazautazni, amikor szeretne.

– Egy turné közepén vagyok, ha nem éppen koncertre utazunk, akkor próbálunk, ugyanis több dal teljesen más verzióban hangzik majd el a koncerteken, mint azt eddig megszokták. Szóval nehéz ebb
ől lecsippenteni egy többnapos ügyintézést, de reményeim szerint még tavasszal utána tudok járni a dolgoknak – árulta el Magdi.