Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VIVA Comet 2009

2009.06.03

 

 

 

VIVA Comet 2009

 

 

Gyere el a VIVA Comet 2009- re, nézd meg Basshuntert és Madcont és tudd meg, ki nyeri az idei Comet gömböket!

 

Aki már volt VIVA Cometen, vagy látta a zenetévé képernyőjén, tudja, mit jelent: minden évben a legjobb fellépők, a legtöbb sztár, a legjobb zenészek és előadók, a legrangosabb díjak, a legszínesebb és legmenőbb ruhák, és természetesen a VIVA – a legújabb zenékkel. A legek díjazása idén sem marad el – június 4-én újra VIVA Comet! A kategóriák a már megszokottak: a VIVA díjazza 2009-ben is a legjobb női előadót, a legjobb férfi előadót, a legjobb együttest, a legjobb videoklipet és legjobb új előadót. A Magyar Könnyűzenéért díj is gazdára talál majd júniusban.

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg az év legrangosabb zenei díjátadóját, a VIVA Cometet. Aki volt már valaha Cometen, tudja, hogy ebben a zenei rendezvényben nem csalódhat: akár esik, akár negyvenfokos a hőség, a szórakozás és a remek színpadi program garantált!

 

Idén természetesen ismét színvonalas színpadi műsorral készül a VIVA – nemcsak a hazai zenei élet szereplői, hanem külföldi sztárvendégek is emelik majd az est hangulatát június 4-én 20 órakor, a SYMA csarnokban!

A VIVA Cometet minden évben hatalmas várakozás, és találgatás előzi meg. Idén sincs ez másként: mindenkit érdekel, kik lesznek az év legjobbjai, de érkezik hozzánk sztárfellépőnek Basshunter és Madcon is. Egy biztos, óriási buli lesz, ezért mindenképpen gyere el egy jót szórakozni!!!

 

 

Jelöltek:

 

 

Legjobb új előadó
A legjobb új előadók közül mindannyian olyan művészek, akik az elmúlt néhány hónapban, évben tűntek fel a magyar zene porondján, és azonnal hatalmas sikert arattak a fiatalok körében. Akad közöttük olyan, aki korábban egy másik formációban már bizonyított, de szólóelőadóként nemrég kezdte a karrierjét. A VIVA néző azonban nagyon hamar elfogadták és megkedvelték őket, klipjeiket pedig egyenesen imádják.
A jelöltek: Barbee • CS.I.F.O • IdiotSide • Noémi Virág • SP

 

Legjobb női előadó
A legjobb női előadó kategória minden évben szoros versenyt hoz, és már maga a jelölés is nagy megtiszteltetés, hiszen számos remek hangú énekesnő van kis hazánkban. Az elmúlt években nagyon szoros volt a szavazati arány, várhatóan idén sem lesz ez másként, hiszen a jelöltek között a valódi dívától kezdve a vadóc rockerlányon át a varázslatos hangú modellig sokféle stílus képviselteti magát…
A jelöltek: Dukai Regina • Kovácsovics Fruzsina • Lola • Tóth Gabi • Zséda

 

Legjobb férfi előadó
E kategória jelöltjei is kemény megmérettetésre számíthatnak, ők is nagyon különböző stílusokat képviselnek, egy azonban közös bennük: a VIVA közönsége szereti őket. Megtippelni is nehéz, hogy idén ki viheti haza a gömböt, hiszen mindegyik előadó nagy rajongótáborral büszkélkedhet. Egy biztos: az sms-számlólónak lesz dolga ennél a kategóriánál…
A jelöltek: Cozombolis • Majka • Mark • Puskás Peti • SP


Legjobb együttes
Nagy meglepetéseket tartogatott a legjobb együttes kategória. Olyan előadók is a jelöltek közé kerültek, akik tavaly más kategóriában már hazavihették a Comet-gömböt; olyanok is, akik három ilyen díjjal büszkélkedhetnek; de arra is van példa az idei nomináltak között, hogy új előadóként rögtön dupláztak is.
A jelöltek: Anti Fitness Club • Groovehouse • IdiotSide • No Thanx • Sugarloaf

 

Legjobb videoklip
A legjobb videoklip kategória idén is különbözik a többitől, hiszen azokkal ellentétben itt nem a közönség, hanem egy szakmailag hozzáértő zsűri választja ki a legjobbat az öt lehetséges nyertes kisfilmből. A zsűri az első értékelési körökön már túlesett: húsz video közül kiválasztották azt az ötöt, amelyek végül versenyben maradtak, és most a Comet-gömb várományosai. Ez nemcsak a zenekarok, hanem a kliprendezők versenye is…
A jelöltek: Anti Fitness Club – Miért hazudom (Indián)

NOX – Hiszed-e még (Tóth Gergely)
Puskás Peti – Állítsuk meg a világot (Herz Péter)

Zséda – És megindul a Föld (Herz Péter)
Zséda – Fekete rúzs (Víg Dávid)

 

Magyar Könnyűzenéért VIVA Comet díj
A VIVA 2006-ban alapította a Magyar Könnyűzenéért VIVA Comet díjat, amelyet azok az előadók kapnak meg évről évre, akik sokat tettek le a hazai zenéért. A díjat megkapta már az EDDA, az R-Go, és tavaly az akkor éppen húsz esztendeje a pályán lévő Ákos. Idén is kiemelkedő művészekhez kerül a Comet-gömb, ám hogy kihez, az egyelőre maradjon titok…

A kilencedik VIVA Cometen három kategóriában a nézők szavazatai döntenek. A legjobb női- és férfi előadó, és a legjobb zenekar kategóriákra sms-ben lehet szavazni, a 1794-es telefonszámon. Azokra, akik szavaznak, értékes nyeremények várnak – és természetesen lehetőségük van arra, hogy kedvencüknek juttassák a Comet-gömböt!
A Magyar Könnyűzenéért VIVA Comet díj odaítéléséről a VIVA dönt, ahogy arról is, hogy ki legyen 2009-ben az Év felfedezettje.

A Legjobb videoklip kategóriában egy szakmai zsűri ül össze, hogy eldöntse: az öt versenyben maradt klip közül melyik legyen az idei Comet legjobbja. A zsűri tagjai a VIVA volt műsorvezetői: Patrícia, Kisó, Philip, Kristóf és Timo.