Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VIVA Comet 2009 nyertesek

2009.06.20

VIVA Comet 2009 nyertesek

 

Kicsiny hazánk - az elmúlt időszakban igencsak felduzzadt - könnyűzenei élete nagy lázban égett az elmúlt héten, hiszen június 4-én adták át a hazai zenecsatorna, a VIVA televízió éves díját, a Comet gömböket. A díjátadáson a magyar zeneipar állócsillaga, a Groovehouse együttes, illetve a szakma újoncai taroltak.

A VIVA Comet díjátadó gálát 2005 óta minden évben júniusban rendezik meg, lezárva egy több hetes szavazást, melynek során a rajongók sms-ben illetve interneten leadott szavazataikkal juttathatják kedvenceiket a gömbhöz.

Szavazni idén is a Legjobb női előadó, a Legjobb férfi előadó és a Legjobb együttes kategóriában lehetett. A Legjobb új előadó és a Legjobb videoklip kategóriákban a VIVA ítészei döntötték el kié legyen a gömb. A végső győztesek természetesen ismét nagyszabású show-műsor keretében vehették át díjukat.

A Legjobb új előadó kategóriában olyan énekesek versengtek, akik az elmúlt évben tűntek fel és az azóta eltelt időben nagy sikereket arattak a fiatalok körében. Ők voltak Barbee, CS.I.F.O, az Idiotside, Noémi Virág és SP.

A VIVA zsűrije SP-t találta idén díjra érdemesnek, így ő lett az év Legjobb új előadója, sőt mi több a Legjobb férfi előadó kategóriát is ő nyerte, megelőzve Cozombolist, Majkát, Markot és Puskás Petit.

SP, vagy ahogyan szülei egykoron elkeresztelték, Éder Krisztián a maga 20 évével máris a magyar hip-hop műfajának egyik legígéretesebb tehetségének számít. A zenével igen hamar barátságba került, hiszen már a Soproni Zeneiskolában megismerkedett az éneklés és a zongorázás alapjaival. Az élet mégis a hip-hop felé sodorta és 2007 végén megválasztották az év hip-hop felfedezettjének. Eddig két albuma jelent meg: 2007-ben a Kölyök és 2008-ban a Standard. Annyi bizonyos, hogy fogunk még hallani a Soproni Kölyökről!

Az év Legjobb női előadója kategóriában szintén egy szemtelenül fiatal előadó, Lola
lett a befutó.

Lola, azaz Korsós Judit napjaink egyik legsikeresebb női énekese, aki fiatal kora ellenére máris hatalmas rajongótáborral rendelkezik. Nem véletlen hát, hogy olyan énekeseket utasított maga mögé, mint Dukai Regina, Kovácsovics Fruzsina, Tóth Gabi és Zséda.

Lola 2006-ban kezdte el VIVA Comet-es szárnyalását, hiszen ebben az évben övé lett a Legjobb új előadónak járó gömb.2007-ben pedig - az idei évhez hasonlóan - szintén ő bizonyult a Legjobb női előadó kategória legjobbikának. A fiatal énekesnő karrierje egyre magasabb csúcsokat döntöget tehát és több mint valószínű, hogy az elkövetkezendő években még feljebb fog törni.

A Legjobb együttes kategóriában az Anti Fitness Club, a Groovehouse, az Idiotside, a No Thanx és a Sugarloaf szállt versenybe a Comet gömbért.

2002, 2006 és 2008 után idén is a Groovehouse együttes zsebelhette be a díjat. Judy és Zsolti duója hosszú szünet után jelentkezett tavaly új stúdióalbummal és úgy tűnik rajongóik meghálálták a tizenegy dalt tartalmazó korongot.

Puskás Peti, lemaradva a Legjobb férfi előadó díjról, a Legjobb videoklip elismerésével vigasztalódhatott. A Herz Péter rendezte Állítsuk meg a világot című dalhoz készült kisfilm az Anti Fitness Club, a NOX és Zséda
 klipjeit előzte meg.

A Megasztár harmadik szériájának ifjú titánja az elmúlt években már bizonyította, hogy mind a zenében, mind pedig a színészet terén van keresnivalója. Szurkoljunk neki, hogy jövőre férfi előadóként is elismerjék!

2006-ban a VIVA televízió megalapította a Magyar Könnyűzenéért díjat, melyet minden évben olyan előadóknak ítél oda, akik sokat tettek a magyar zenéért. A díj eddig olyan együttesekhez került, mint például az EDDA vagy az R-Go. A zsűri idén az Animal Cannibalst tüntette ki.

Múlt hét csütörtökön véget értek tehát a hazai zenészeket és rajongóikat izgalomban tartó találgatások. A Comet gömbök idén is gazdára találtak, kinek örömére, kinek bánatára. Azonban nincs ok a búslakodásra, hiszen egy röpke év múlva újra izgulhatnak kedvenceikért a fiatalok.