Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A világ legkisebb tinije

2009.06.15

A világ legkisebb tinédszere alig 60 cm magas!

Tizenöt éves korára nem éri el a hatvan centimétert egy indiai leány, Dzsioti Amge magassága.

Jyoti Amge

Ő a világ legkisebb tinédzsere. Dzsioti feleakkora, mint kétéves unokatestvére, de Nagpurban, szülővárosában hírességnek számít. Súlya 5,4 kilogramm, mindössze 4 kilogrammal több, mint a születésekor.

Jyoti Amge

Dzsioti, akiről sokan úgy gondolják, egy istennő újra megtestesülése, színésznő szeretne lenni. Bár a lánynak ugyanúgy van iskolai egyenruhája, táskája és egy apró íróasztala is, mint társainak, mégis inkább babának tűnik tizenéves osztálytársai mellett.

Jyoti Amge

"Büszke vagyok arra, hogy én vagyok a legkisebb. Szeretem azt a figyelmet, amelyet kapok. Nem félek, amiért kicsi vagyok és nem bánom, hogy ilyen vagyok. Biztos vagyok benne, sok olyan törpe él ezen a világon, mint én. Én is csak olyan ember vagyok, mint mások. Eszem, és álmodozom, mint más emberek" - idézte a lánykát a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.

Jyoti Amge

Dzsioti ragaszkodik ahhoz, hogy amennyire csak lehet, normális életet éljen, ha lehet, iskolába is járjon. A lány már belekóstolt a hírnévbe, az indiai sztár, Mika Szing részére készített popvideóban. Az orvosok szerint Dzsioti valószínűleg hipofízis törpe, de ezt még nem tudták pontosan megállapítani.