Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kislány, aki allergiás a 21. századra

2009.06.13

A kislány, aki allergiás a 21. századra

 

Beszűkült életmódra kényszerül egy brit kislány, aki allergiás századunkra.

Molly Harrad

A Kent angol grófságbeli tengeri fürdőhelyen, Herne Bayben élő tízéves Molly Harrad nem viselhet olyan cipőt, zoknit vagy ruhát, mint mások. Az iskolában szigorúan ellenőrzött, speciálisan összeállított ételeket eszik.
Kezén állandóan különleges pamutkesztyűt visel, bőre védelmére speciális oldatban fürdik, és különböző pirulákat szed extrém allergiájának visszaszorítására. Allergiás reakciót vált ki nála a tészta, a kenyér, a zab, a tej, a tojás, a paradicsom, a szója, a csokoládé és a dió.

Az orvosok nem tudják, mi okozza súlyos állapotát, csak annyit mondtak a szüleinek, ha a gyermek száz évvel ezelőtt született volna, már biztosan nem élne. Molly érzékeny minden korszerű háztartási tisztítószerre, a szappanokra, samponokra, izzadásgátlókra, a műanyag és gumi felületekre, a háztartási gépekre, a porra, de még a mágnes is veszélyes rá nézve. Allergiás a fűre, a virágporokra és sok játékra, de az olyan mindennapi dolgokat is kerülnie kell, mint az aprópénz, a ceruzák, tollak vagy a számítógép billentyűzete.

The Harrad family

Molly édesapja a The Sun című brit bulvárlapnak elmondta, az ország legjobb orvosaihoz vitték a kislányt, de senki nem tudja, hogyan lehetne segíteni Mollyn. A kislány baját először csecsemőkorában észlelték, amikor át akartak térni a tejes étrendre, de a gyermek hányt tőle.

Molly Harrad

Tejallergiát diagnosztizáltak, aztán kiütések és hólyagok jelentek meg a bőrén. Azóta kórházból kórházra járnak, és az orvosok a gyermek legyengült állapotát próbálják kezelni.