Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szépségnaptár

2009.05.31

Szépségnaptár

 

A szépségápolásban is elengedhetetlen a megfelelő időzítés, valamint a helyes sorrend!

  

Minden nap

 

- sminkeltávolítás
- tonizálás
- hidratálás

 

Ahhoz, hogy a különböző krémek fel tudjanak szívódni, alaposan meg kell tisztítania az arcbőrét. Reggelente elég, ha tiszta vízzel frissíti fel az arcát, esténként azonban már érdemes speciális arctisztító termékeket használnia. Természetesen a nappali és az éjszakai krémet is a bőrtípusa alapján válassza ki!

 

3 naponta

 

- hajmosás
- balzsam
- pakolás
- hajformázás

 

A gyakori hajmosás többet árt, mint használ. Ha nem extrém módon zsíros a haja, bőven elegendő az is, ha csak 2-3 naponta mossa meg! Mivel a samponokban lévő hatóanyagok károsítják a hajszálak szerkezetét, és töredezetté teszik azokat, célszerű minden hajmosás után balzsamot használnia.

 

Minden héten

 

- körömreszelés
- lábápolás
- arcpakolás
- szemöldökigazítás

 

A hétvégén végre jut idő egy kis kényeztetésre is. Érdemes feltennie például egy ápoló arcpakolást. A kezéről se feledkezzen meg: a reszelő segítségével igazítsa meg a körmök ívét, aztán lakkozza is ki azokat! A talpának is jót tesz egy kis bőrradír és némi hatóanyagokban gazdag hidratálókrém. Végezetül tépkedje ki a felesleges szálakat a szemöldökéből.

 

Havonta 1-szer

 

- szauna
- gőzfürdő
- bőrradír

 

Aki szereti, többször is elmehet, de havonta legalább egyszer mindenkinek ajánlott a szauna használata. Miközben izzad, kitisztul a bőre, a hideg zuhany pedig az anyagcserét is serkenti. Szaunázás után az egész testét masszírozza át bőrradírral,ez ismét selymessé varázsolja majd a bőrét!

 

6 hetente

 

- fodrász: vágás

 

6 hetente érdemes levágatnia 1-1 cm-nyit a tincseiből, hogy megelőzze a hajvégek töredezését!