Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Körömápolás

2009.07.09

Körömápolás

 

A körmünk ápolása mindig fontos és mindenki jobban érzi magát az egészséges és szép körmökkel. És ehhez néha csak egy kis idő kell .A hangulatunktól függően festhetjük a körmünket, ezért naponta változó lehet lényeg a változatosság!

Ápolás egyszerűen


Sok esetben csak egy kevés odafigyelést igényelnek körmeink, s bármely problémáját hamar megszüntethetjük. Ügyelni kell azonban az ápolás során használt eszközökre, s el kell hagyni rossz szokásainkat. Körömvágás előtt mindig el kell távolítani a lakkot, acetonos lemosóval.

                                                      

Ezt követően néhány percig langyos vízben kell kezet áztatni, hogy a körmök megpuhuljanak, így elkerülhető a töredezettség. A vízhez adhatunk különböző nyugtató, ápoló hatású illóolajokat. Áztatást követően a körömágy bőre megpuhul, könnyebben visszatolható. Ha ez a módszer nem válik be, érdemes bőrpuhító krémet vásárolni.

Nem egyszer ovális formára vágjuk körmeinket, s a széleket eltávolítjuk, ez azonban gyengébb köröm esetén nem egyszer benövéshez, a körmök letöréséhez vezethet. Körömvágó olló és csipesz helyett érdemes üveg körömreszelővel rövidíteni a körmöket.Szép és egészséges körmök

A körmök szépsége egyszersmind az egészségre is utal. Nap mint nap számtalan vegyszerrel érintkezhetsz mosás-mosogatás közben, melyek roncsolják körmödet, de kezeid szervezeted belső változásaira is érzékenyen reagálnak.

Körmeid sokat elárulnak rólad; a puha körmök vitaminhiányra utalnak, ha kevés folyadékot fogyasztasz, körmödön hosszanti csíkok jelenhetnek meg.A feketés foltok általában véraláfutást jeleznek, a sárgás körömszín pedig a dohányosok jellemzője. Sok esetben a helytelen körömápolás, illetve a manikűrözés közben keletkezett apró sérülések is megmutatkozhatnak a köröm színében, mintájában.


Körömfestési tippek:

-Ha alapozóréteget használsz, mielőtt felviszed a színes lakkot, sokkal csillogóbb, egyenletesebb hatást érhetsz el.


- Először a körmeid középső részét fesd be, majd a végére hagyd a széleket, így elkerülhető, hogy a festék a bőrre kenődjön.


- A szín kiválasztásánál vedd figyelembe a bőrszínedet. Barna bőrhöz a sötétebb árnyalatok illenek, míg a fehér bőrt a rózsaszín emeli ki a legjobban.


- Ha körmöd töredezett, használj rendszeresen körömerősítő lakkot, és ügyelj jobban a megfelelő vitaminfogyasztásra.