Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kényeztetés a lábunknak

2009.05.28

Kényeztetés a lábunknak

 

 

 

Lábunk, akár testünk bármely pontja, megérdemel egy kis kényeztetést. Harminc perc otthoni lábkozmetikával sokat tehetünk lábunk kényelméért és egészségéért.1. lépés. Előkészítő illatos fürdő
Mielőtt elkezdenénk az otthoni pedikűrt, lábunkat legalább öt percig áztassunk meleg vízben. Ha relaxálni szeretnénk, tegyünk a vízbe néhány csepp levendulaolajat, ha a felfrissülés a cél, a menta- vagy citromfűolaj a legtökéletesebb. Míg egyik lábunk a vízben pihen, a másikat erőteljes mozdulatokkal végigmasszírozhatjuk. A lábujjak egyenkénti dörzsölése, morzsolgatása különösen kellemes érzés és frissítően hat egész szervezetünkre.

 


2. lépés: A körmök formázása
A lábkörmök esetében felejtsük el a kerek, íves vonalakat. Aranyszabály: a körmöket lábunkon egyenesen vágjuk, nehogy felsértsük a szélét. A papírvágó olló, de még a manikűrkészlet körömvágó ollója sem a legideálisabb a pedikűrhöz, hosszútávú otthoni lábápolásra szerezzünk be egy speciális fém lábkörömvágó ollót. Ezután reszelővel igazítsuk kissé szögletes formára a körmök szélét. Kívülről a közepük felé haladva reszeljük a körmöket, mindig csak egy irányba, így elkerülhetjük, hogy a köröm széle berepedjen. Nem egészséges a körmöket tövig vágni, hagyjunk rá néhány millimétert, ami védi ujjunk végét. Ha körmeinken apró csíkok találhatók (semmi pánik, csak szoros cipőnk nyomta meg őket), puha polírozóval menjünk át rajtuk néhányszor. A körömágyon a bőrt soha ne vágjuk ki, hanem óvatosan toljuk fel, akár a manikűr esetében.

 


3. lépés: Frissítő radírozás

Szeretnénk, ha talpunkon, lábfejünkön is puha, selymes lenne a bőr? A radírozás itt is mindig segít. Először körömkefével sikáljuk át testünk ezen területét, beleértve a körmöket is. Ezután jöhet a speciális lábradír  amivel egy-két percig erőteljesen dörzsöljük át a lábunkat. A természetes megoldás híveinek a következő receptet ajánljuk: két rész tengeri sót és egy rész olívaolajat keverjünk össze és masszírozzuk át vele a lábfejünket. A be nem szívódott anyagot törölközővel távolítsuk el.