Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Puskázási ötletek

2009.05.30

Puskázási ötletek

 

A tolltartóban

 

Ha olyan tolltartód van, hogy csak egy cipzár van rajta, nincs benn semmi elválasztás, nyert ügyed van. Begépeled (vagy leírod) a puska anyagát, belecsúsztatod úgy, hogy lásd a puskát, és már meg is kaptad az 5-öst (persze ha jó puskát írtál). Ha a tanár esetleg arra megy, akkor csinálj úgy, mintha kifogyott volna a tollad, és egy másikat keresnél, de ne legyél feltűnő.

 

 

Hagyományosan

Előszöris írd meg a puskát, szépen, gondosan, mert ha jó tanárod van, akkor már arra is ad egy 2-est, hogy már készültél rá. De itt a lebukás elég kockázatos, de ha ügyesen csinálod, már jelest kapsz. A dolgozat előtt a leírt puskát és a tolltartót rakd be a padba, és amikor kezditek, akkor vedd ki a tolltartódat, a puskát meg rakd a lábaidra. Amikor nem tudod a megoldást, ne egyből nézd meg a puskát, hanem utána 1-2 perccel, hogy ne legyen feltűnő. Csinálj úgy, mintha ki akarnád fújni az orrodat, vagy mintha nem tudnál semmit és hajtsd le a fejed, és közben nézd a puskádat. Amikor a tanár arra megy, lökd le a tolladat abba az irányba, ahonnan el tudod rakni a puskát jó mélyen a padba. De ne legyél feltűnő!

 

 

Táskás trükk

Ez is egy nagyon egyszerű tipp. Itt biztosan nem buksz le. A dolgozat előtt megírod a puskát, vagy a könyvet kinyitod ott, ahol kell, és berakod úgy a táskádba, hogy lásd. Amikor nem tudsz valamit, csinálj úgy, mintha ki kéne fújni az orrodat, vagy mintha leesett volna a tollad vagy a ceruzád. Ezt a trükköt az első sorban is el lehet sütni, csak úgy forgasd a táskát, hogy a tanár ne vegye észre.

 

 

Zsebkendős

Megint egy egyszerű, de nagyszerű ötlet van előttetek. A zsebkendődre ráírod a puska anyagát filccel, de úgy, hogy nehogy olyan legyen az orrod! Vigyázz, mert gyorsan szivárog a tinta, amivel ráírsz, nehogy kis betűkkel írj rá!

 

 

Kémiára, ha a tanár nem mászkál a padok között

Egy tuti biztos ötlet kémiára, ha a tanár nem járkál. Gondolom mindenkinek, van periódusos rendszere. Szépen felállítod a periódusos rendszert, és a puskát csak simán berakod mögé (vagy a füzetet). Már meg is kaptad a jelest.

 

 

Smológép

Ha matekon vagy fizikán használhattok számológépet, akkor már írhatjátok is a puskát a következő dolgozatra. Egy kis cellux, a puska, meg a számológép, és már ragaszthatod is a puskát a számológép hátuljára, de úgy, hogy a szélére ne lógjon ki!!!
Még egy ilyesmi: főleg hátul ülőknek!!) ha van nyomtatód, paint-ten keresel egy olyan színt, mint a számológépeden a kijelző, ráírod olyan betűtípussal, amilyen a számológépen van, kinyomtatod, kivágod, és egymásra ragasztod. Ha a felső nem kell, csak lazán letéped (de úgy is lehet, hogy az egyik felét leragasztod erősen, a másikat gyengén, és tudsz lapozni).