Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


7 jó tanács az öltözködéshez

2009.05.20

7 jó tanács az öltözködéshez!

Nem vagy egyedül, ha azt gondolod, a piros cipőt nehéz bármivel kombinálni, ha nem tudod eldönteni hogy a lila összeillik-e a zölddel, vagy éppen az bizonytalanít el egy álomruhadarab vásárlásánál, hogy vajon mivel fogod felvenni.

A vállfák roskadoznak a rikító narancssárga, pink, élénkzöld, neonsárga, vagy királykék göncöktől, amelyek egyszerűen kikerülhetetlenek. Még akkor is, ha nem számítasz vérbeli divatkövetőnek. Ha nem vagy biztos a dolgodban a következő szabályokat betartva biztos nem fogsz mellé.

 

1. Soha ne öltözz tetőtöl talpig feltűnő színekbe, maximum két ilyen ruhadarabot viselj egyszerre. A többi ruha vagy kiegészítő, amelyet magadra kapsz, legyen klasszikus, visszafogott: fekete, fehér, grafitszürke, bézs. Nem csalás, nem ámítás, így még jobban érvényesülnek a színes ruhák.

 

2. Minél hangsúlyosabb valamelyik ruhád színe, annál kisebb legyen a mérete, vagy annál kevesebb látszódjon belőle!

 

3. A kiegészítőknél azonban pont fordítva hangzik a szabály: minél színesebb, annál nagyobb- a karperec, az öv, vagy a fülbevaló. Azért jobb, ha a színpompás szikrázást inkább a farmeros napokon, vagy a lazább munkahelyi napokon veted be.

 

4. Lényeges, hogy a színek ne folyjanak zavarosan egymásba, mert az így kialakult összevisszaságtól nem csak te leszel nyugtalan, hanem az is, aki rád tekint.

 

5. A menő neonszínek kifejezetten vonzzák a tekintetet, de ne hagyd, hogy elvessz bennük! Feladatuk mindössze annyi, hogy erősítsék a kisugárzásodat.

 

6. A nadrágod színe ne a felsődön ismétlődjön, hanem a táskád, az öved, a karkötőd, a nyakláncod, vagy a cipőd tükrözze vissza.

 

7. Kellő bátorsággal és még több ízléssel egy buliba, szabadidős programra vagy hétvégi flangáláshoz akár merészebb kombinációkat is bevethetsz, mint pl. a bugyirózsaszín és az üvegzöld, a feltűnő rozé és a szikrázó kék, a fekete és a sárga, vagy a pisztácia és a homokszín. A királykékhez remekül passzolnak a zöld visszafogott árnyalatai (pl. halvány smaragd), de a kellemes narancssárga és az erős rózsaszín is tökéletesen megférnek egymás mellett.